4 Aralık 2010 Cumartesi

5- Ailem Hakkında bilgi:

Annem: Nazmiye, Babam: Önder KUTAL. Annem ev hanımı. Babam emekli fakat halen daha yurt dışında oparatör olarak çalışmakta. 7 kardeşiz. ( 5 kız, 2 erkek) ben en küçükleriyim. 9 yeğenim var :) Teşekkür ederim.

4- Memleketimden 1 Yemek Tarifi:



Trabzon'un meşhur yemeklerinden Kuymak.
Kuymak nasıl yapılır:
  • 200gr. tereyağı

  • 2 su bardağı mısır unu

  • 3 su bardağı su

  • Yarım kg. telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın.)

  • Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri  ise bölebilirsiniz.

  • Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz. 10 dk. mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım.

  • Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz.

  • Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz. Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim.

  • Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz. Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir.
    Kuymağı kesinlikle sıcak yemenizi tavsiye ederim. Soğuduktan sonra yada ısıtıp sonra yemek gibi bir gaflette bulunmayın :)

  •                                  

    3- Taraftar Olduğum Spor Klübü:



    Trabzonspor(TS) Hakkında Bilgi: Türk spor kulüplerinden. 21 Temmuz 19667’de Trabzon İdmangücü, Martıspor ve Karadeniz kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu. Kulübün formasının renkleri bordo-mavidir.
    Özellikle futbol şubesiyle ünlü olan kulüp, Profesyonel Futbol Ligleri tarihinde Türkiye Şampiyonu olan 4 takımdan biridir.

    2- Memleketim Hakkında Bilgi:



    Beşikdüzü/TRABZON... Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Trabzon Kafkasların ve İran transit yolunun başlangıcında yer alır. Karadenize kıyısı olan diğer ülkelerin limanlarıyla bağlantısı bulunmaktadır. Tarihi ve doğa güzellikleri ile dört mevsim gezip görülebilecek turizm şehridir.
                                                        
    GENEL BİLGİLER
    Yüzölçümü : 4.685 km²
    Nüfus : 795.849 (1990)
    İl Trafik No : 61

    İLÇELER
    Trabzon ilinin ilçeleri; Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdözü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra’dır

    1- Hakkımda Bilgi:

    1991 Beşikdüzü doğumluyum. İlk okulu Beşikdüzü Merkez ilköğretim okulunda okudum. Liseyi, Beşikdüzü Atatürk Lisesi'nde okudum ve şuanda Üniversiteyi, Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu'nda okumaktayım. Spor yapmayı ve sinema izlemeyi çok severim. 7 yıl Atletizm ve Futbol ile ilgilendim.  Teşekkür ederim